Lupta Adelei și a lui Kuky: „Nu există copii cu dizabilități și copii normali. Există doar copii“

Adela Hanafi l-a născut pe Kuky, un copil cu dizabilități, într-o Românie a anilor '90 în care copiii atipici încă erau neglijați în spitale și respinși de o societate care nu reușea să îi înțeleagă. După câțiva ani în care a îndurat și discriminarea celor din jur și trauma de a fi dat afară de la școală, Adela Hanafi s-a hotărât să deschidă „Conil”, prima grădiniță și școală incluzivă cu scopul ca absolut orice copil să fie primit cu brațele deschise.
„Conil” există din 2005, acum are deja patru centre diferite, pe care Adela Hanafi le-a dezvoltat de la început după același principiu - ca pe un mediu în care diferențele nu reprezintă absolut nicio problemă, iar misiunea profesorului e să descopere ce e mai bun într-un copil.
Reportaj Realizat cu sprijinul Unicef
#ContinutSponsorizat

Comentarii 

 1. L C

  L C

  Acum 21 o Zi

  Ce probleme au aia cu 👎???

 2. Camelia

  Camelia

  Acum lună

  Am o intrebare.....cei de la orfelinat care sunt perfecti , cine se ocupa de ei ??? NIMENI nu.i asa ??? doar cei cu probleme VAND , de amaratii ceilalati NU le pasa la nimeni ?

 3. Bluelle

  Bluelle

  Acum 4 luni

  Mult succes doamnei și putere de a realiza tot ce și-a propus! E o femeie și o mamă minunată! Cinste ei! 👍🏻💜

 4. Viorel Bosneac

  Viorel Bosneac

  Acum 4 luni

  Ok, Kuky canta la tobe....NICE. Asta spune foarte multe despre Adela, ea ca om si dupa ca mama. Felul in care l-a integrat ii wow💓💓💓💓. Respectul meu stimata doamna😌😌😌😌

 5. Madalina Andreea

  Madalina Andreea

  Acum 4 luni

  Mi s- a făcut pielea de găină. Nici nu știu cum să reacționez când văd asemenea îngeri, altfel nu am cum sa i numesc pe cei care își păstrează cu atâta simplitate sufletul curat și sunt plini de iubire pentru semenii lor. De ce nu se promovează oamenii ăștia? De ce trebuie sa avem mintea îmbâcsită de nulități și de ,,vedete,, fara urmă de conștiință?? Felicitări Recorder pt asemenea reportaje și multă răbdare pentru cadrele didactice implicate în proiectele acestea! Felicitări!!!

 6. Marius Nicolae

  Marius Nicolae

  Acum 5 luni

  Emotionant! Bravo Kuky, fan Metallica, iar piesa Sad But True este geniala!!! ❤️

 7. NW Mortis

  NW Mortis

  Acum 5 luni

  Am fost acolo si hanafi aia ameninta copii cu bataia, in fata camerei pare ok, dar cand ajungi sa o cunosti ma bine, iti dai seama ca e complet alta persoana

 8. Marius C.

  Marius C.

  Acum 5 luni

  Doamnă, sunteți un OM MARE! 🤗

 9. Sdraila Alex

  Sdraila Alex

  Acum 5 luni

  dati pamanturile la experti si facem jumate jumate

 10. Sergiu Bondor

  Sergiu Bondor

  Acum 5 luni

  Ba da exista

 11. Marian Burcea

  Marian Burcea

  Acum 5 luni

  Cunosc foarte bine, sunt beneficiari bănci de alimente!

 12. Summus Saer

  Summus Saer

  Acum 5 luni

  Va rog frumos sa investigati ce s a intamplat zilele astea cu spitalul Matei Bals din capitala. Conducerea pur si simplu a inchis ieri, 14 octombrie, spitalul pt a doua oara. Spitalul “Victor Babes” a gestionat de unul singur cazurile de noaptea trecuta deoarece medicii de la matei bals “nu au mai avut chef”. La propriu, au inchis spitalul, portile, si medicii dormeau in timp ce cadrele medicale de la Victor Babes se chinuiau sa gestioneze problema. Este o bataie de joc in ultimul hal, conducerea nu a chemat televiziunea pt ca nimeni nu vrea sa vada cum acesti “eroi” cu salarii de 4-5 mii de euro pe luna (net) refuza, la propriu, ilegal, sa munceasca. Va rog sa investigati, iar pe cei care au citit acest comentariu sa ii dea like pt ca cei de la Recorder sa vada. Trebuie sa iasa adevarul la lumina in bataia asta de joc, medicii isi tin partea ca intr o retea infractionala, iar militarii nu pot lua atitudine din cauza legii, ei neavand multe drepturi

 13. Get beGet

  Get beGet

  Acum 5 luni

  De ce arătăm efectele si nu ne îndreptăm spre cauzele adevărate : vaccinarea cu substanțe necunoscute , anti-biotic= ANTI-VIATA, radiațiile electromagnetice ,apa ,aer, sol toxice cele ingeram zilnic ... "Independența" s-a terminat in 2007 ne spune în nemernicia lui Base alias Petrov .

  • issecret1

   issecret1

   Acum 4 luni

   @Get beGet capac ganganie umbrela. Daca tot insiruim cuvinte fara sens

  • Get beGet

   Get beGet

   Acum 5 luni

   @Ionuț Apostol Vezi teoria germenilor impostorului Pasteur care în fond este doar o teorie și pe deasupra falsa ,ulterior putem sa împărtășim idei unde este cazul .

  • Get beGet

   Get beGet

   Acum 5 luni

   @George State Succes spre a jigni fara argumente 👏 ești oița perfecta a sistemului farmaceutic .

  • George State

   George State

   Acum 5 luni

   @ Get pe Get, sper ca esti atat de prost pe interes, ca asta ti se da sa reciti de pe vreo foaie si, nu debitezi imbecilitatile alea "din convingere'

  • Ionuț Apostol

   Ionuț Apostol

   Acum 5 luni

   Vaccinurile au salvat milioane de vieți. De-aia în România și în Vest nu se mai moare de boli care prin alte țări bananiere încă există. Sunt curios ce ai face dacă viața ta ar depinde de luarea unui tratament cu antibiotice. Dacă voiau mai știu eu ce iluminați din umbră să instaureze ordinea mondială buhuhu și să ucidă populația, erau ț feluri de a o face până acum și ar fi fost făcute fără nicio opreliște, că na, conspiraționiștii de voi cred că e cineva acolo sus la butoane care vrea o ordine mondială. Dacă e deja la butoane, înseamnă că e ordine mondială, nu? Bun, și de când sunt ei la butoane, că na, se află de 30 de ani, cred, sau mai bine, aveau tot timpul să facă tot ceea ce voi citiți pe site-urile acelea de conspirații (site sau blog pe care și eu pot în momentul ăsta să-l creez și să mă apuc să scriu despre reptilianul de Iliescu, slugoi al ocultei mondiale etc etc). Profesorul Simion Mehedinți, spre exemplu, pedagog creștin, a și scris că vaccinurile au salvat sute de mii de copii de boli medievale și ar fi o grozăvie să crezi că sunt făcute cu scopul de a omorî. Nu m-ar mira să fii la un pas de a crede că pământul e plat. M-ar mira să poți rămâne lucid în cuget și să analizezi ce am scris fără a te simți atacat și să intri în starea de a nega totul după primele două propoziții, fără a sta pe gânduri și să te întrebi ,,bă, dar poate necunoscutul ăsta o fi având dreptate, ia să mă documentez mai bine nu după un site obscur. Mă rog, nu mai scriu nimic, cel mai probabil nu voi schimba cu nimic ce crezi și voi isca gâlceavă în comentarii.

 14. Razvan Mihali

  Razvan Mihali

  Acum 5 luni

  Cei mai smecheri ăștia de la recorder. Pana au dat de cașcaval. În pragul alegerilor de anul trecut au scos un story despre Barna și hoția lui. No comment, lucru nedovedit nici azi. Acum cu tot amalgamul asta de virus nu s au sesizat sa facă un reportaj în care sa își exprime punctul de vedere asupra situației covid din România. De ce? E dezinteresat. Așteptăm alegerile sa ne dam în petec contracost?

 15. Daniel Staneata

  Daniel Staneata

  Acum 5 luni

  Super !!! Metallica - Sad but true!

  • Marius Nicolae

   Marius Nicolae

   Acum 5 luni

   Corect!!!

 16. Hentai LoverX

  Hentai LoverX

  Acum 6 luni

  Ba exista copii xu dizabilitati se numesc handicapati si trb sa ii lasi in treaba lor

 17. D D

  D D

  Acum 6 luni

  Exista copii bolnavi, exista copii handicapati, exista copii cu dizabilitati, exista copii mai mult sau mai putin dotati intelectual si copii mai bine sau mai putin bine crescuti. Asta nu inseamna ca toti acesti copii nu au aceleasi drepturi si indatoriri ! Afirmatiile din video sunt un sofism ieftin care miroase a comunism. Exista deosebiri intre oameni, sa nu ne ascundem dupa deget. Cum spunea Petre Tutea: "In celebra Declaration des droits de l'Homme et du Citoyen, a Revolutiei franceze, prima propozitie e o idiotie absoluta sau in cel mai bun caz un sofism: oamenii sunt egali de la natura. Oamenii sunt inegali de la natura.Sunt inegali insisi membri unei familii, in care unul poate fi genial, altul mediocru si altul imbecil."

 18. Cristi Dragan

  Cristi Dragan

  Acum 6 luni

  Va multumesc din suflet pentru ca din nou imi amintiti care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata si pentru care merita sa lupt.

 19. Viorel's Vlogs

  Viorel's Vlogs

  Acum 6 luni

  Superb

 20. Emil CISLARU

  Emil CISLARU

  Acum 6 luni

  Impresionant! Fără alte comentarii... Profund respect!

 21. Mimi Narcisa

  Mimi Narcisa

  Acum 6 luni

  BUNA SEARA, am si eu o recomandare pentru voi : un super canal de youtube gratuit, cu multe carti audio pentru dezvoltare personala, financiara si spirituala, cautati pe youtube : ,,O voce,,

 22. ClaudiuTrofin

  ClaudiuTrofin

  Acum 6 luni

  Sunteti minunati!

 23. lehene tudor

  lehene tudor

  Acum 6 luni

  Nu putem dona bani pentru proiect?

 24. Iepurele

  Iepurele

  Acum 6 luni

  Cel mai dragut si frumos reportaj pe care l-am vazut de la Recorder, bravo voua!

 25. Sailor Moon

  Sailor Moon

  Acum 6 luni

  Multa forta in continuare !!!!❤️😊

 26. Andrei Rosca

  Andrei Rosca

  Acum 6 luni

  multumim recorder pentru acest reportaj

 27. ego vasi

  ego vasi

  Acum 6 luni

  Va multumim draga doamna, de asemenea oameni avem nevoie.

 28. Cornelius Motronea

  Cornelius Motronea

  Acum 6 luni

  Da dacă as dona toate bunurile și bani și tot din de muncesc adică asta e valoarea să fie respectată valorea da, fiindcă lumea trebuie organizată altfel și să-și schimbe lumea gândirea că e șubredă de 30 până în coace ce pensionari ar face ceva nu știu nu pot să mă gândesc cât bătaie de cap faceți donati nu așa hai nu știu unde și gata "ajutăm și umanizam populația nu va este rușine să vă fie milă jigodilor ce faceți la copii și statul și toți să vă fie rușine da sunt afectat!

 29. Maria Panaite

  Maria Panaite

  Acum 6 luni

  Respect...

 30. iChanter

  iChanter

  Acum 6 luni

  O femeie extraordinara, când am citit ca, Kuky a murit, sincer mi s-au umplut ochii de lacrimi si am fost surprins sa aflu acest lucru, era un băiat plin de viață... Imi pare rău pentru el, sper ca mama sa lupte in continuare pentru ca face o treabă care mulți n-ar fi in stare sa o facă si pentru asta chair merită tot respectul!

 31. Alex Ion

  Alex Ion

  Acum 6 luni

  Eu îl știam pe kuky de la Vatra

 32. Seby Has

  Seby Has

  Acum 6 luni

  Multumim, multumim mult!

 33. Nicolas Raul Postica

  Nicolas Raul Postica

  Acum 6 luni

  Fara masca! Asa! Lasati copiii sa fie umani!

 34. Bengt Bengtsson

  Bengt Bengtsson

  Acum 6 luni

  Oameni ca aceasta femeie ar merita o pensie speciala nu toate javrele din politica sau securisti ..

 35. Samir Mihalache

  Samir Mihalache

  Acum 6 luni

  Despre Covid 19 se poate face un material dacă chiar există cu adevărat acest virus "ucigaș" .?

 36. Dragosh Animation

  Dragosh Animation

  Acum 6 luni

  *Copii pot fi mai rai ca prizonierii dupa mine nu trebuie sa duci un copil cu dizabilitati la o scoala normala nu degeaba i se spune "copil cu nevoi speciale",au nevoie de un mediu special unde sa se simta comfortabil si sa nu se simta mai jos decat ceilalti*

 37. Whisky Xanax

  Whisky Xanax

  Acum 6 luni

  Am fost in centrul conil in clasele 3-4 si i am cunoscut personal pe Kuki si pe doamna Adela. Este o femeie extraordinara, cu o putere desăvârșita. Cu regret aflu despre mortea lui Kuki, era pasionat de rock mai ales iubea metallica, mereu era cu zambetul pe buze si era in centrul nostru, toata lumea il iubea. Iar tipul din poze e Gabi, mi a fost prof de desen. E un om mega echilibrat, rocker desăvârșit (imi e dor de harley ) si cu o maaaaare rabdare cu copii. Doamna Adela aveti toate respectele mele, sper sa trec odata pe la dumneavoastra in vizita. Ah si inca o chestie despre omenia doamnei Adela, parinti mei nu puteau sa plătească toata suma pentru afterschool (desi nu era mare suma, nu aveam posibilități ) m a tinut in afterschool.

 38. Casian Robert Cristian

  Casian Robert Cristian

  Acum 6 luni

  Respect pentru o femeie cu Suflet de Aur 🌹🌹🙏🙏

 39. Mariana Isvoranu

  Mariana Isvoranu

  Acum 6 luni

  Felicitari pentru tpate postarile, aveti teme senzationale! Va rog din inima faceti un reportaj si despre copii din orfelinate si ce se intampla cu ei dupa ce sunt obligati sa paraseasca acel loc in care au trait o viata. In anii ´90 am vazut ce tragedii se intamplau in casele de copii, dar ce se intampla astazi? Mai sunt copii orfani batuti, infometati, violati, pusi sa cerseasca, traficati? Ce soarta au acesti copii despre care nu vorbeste nimeni?

 40. Silverback Gorrilla

  Silverback Gorrilla

  Acum 6 luni

  „Nu există copii cu dizabilități și copii normali. Există doar copii“ - adica daca pui un copil fara picioare sa alerge poti sa te superi ca nu te asculta? Ca doar nu exista dizabilitati... ar trebui sa alerge. Negarea nu inseamna ca handicapul dispare. Problema nu este recunoasterea handicapului, ci depasirea lui.

 41. dagh DQH

  dagh DQH

  Acum 6 luni

  Emotionant. Multumim recorder pentru ce faceti

 42. Andrei Lungu

  Andrei Lungu

  Acum 6 luni

  Foarte tare doamna Anafi. Și-a găsit la Cairo vocația de a lucra cu copii cu nevoi speciale, după care a născut un asemnea copil, ale cărui nevoi speciale i-au permis doamnei să se simtă specială, deși ea nu are nevoi speciale. Cum este să îți creezi necesitatea, problema, la care îi deții deja soluția? Și acum doamna se simte ca fiind un om bun pt că se poate ”jertfi” în mod special pe ”altarul” celor cu nevoi speciale. Adună karmă pozitivă, după se pogoară Împărăția Cerurilor peste dânsa.

  • Andrei Lungu

   Andrei Lungu

   Acum 6 luni

   @G. R. Ironia și subtilitatea nu sunt de nasul dumitale, tovarășe postac cu inițiale.

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   Koaie, vezi că aici nu-i Trinitas. Acolo-i cu ceruri și alți bâzdâci.

 43. Johnny Rocket

  Johnny Rocket

  Acum 6 luni

  :'( :')

 44. Șerban Tacu

  Șerban Tacu

  Acum 6 luni

  Clipurile voastre ma fac sa fiu nerabdator sa castig proprii mei bani ca sa ma pot da join la canalul vostru. Meritati sustinuti din plin.

 45. Cristian Preda

  Cristian Preda

  Acum 6 luni

  Buna Ziua, Cum si unde putem face donatii pt aceata scoala ?? Daca toti care am urmarit acest reportaj am putea ajuata cat de putin da-ti un share.

 46. Mihai Dulus

  Mihai Dulus

  Acum 6 luni

  felicitari acestei minunate doamne si va multumesc ca faceti asemenea reportaje.

 47. Filmescu

  Filmescu

  Acum 6 luni

  Deci pana la urma trebuie sa jucam toti un teatru si sa ne prefacem ca totul e normal ?!

  • Trending Lyrics

   Trending Lyrics

   Acum 4 luni

   @Bogdan Anitei respect

  • Bogdan Anitei

   Bogdan Anitei

   Acum 6 luni

   Scuze, ce anume intelegi prin "normal"? Ideea e simpla: toti suntem diferiti (sa nu te superi .. inclusiv tu ai ceva diferit fata de ceilalti), insa avem ceva in comun: suntem oameni.. Deci vorbind strict despre clip: nu e vorba de a ne preface, ci de a incerca tot posibilul pentru a integra copii din toate categoriile (cum spunea doamna: indiferent de etnie, origini, religie, afectiune, etc). Umanitate, despre asta e totul!

 48. Sibel Yagcioglu

  Sibel Yagcioglu

  Acum 6 luni

  Atât de frumos ❤

 49. CRETU MARIAN

  CRETU MARIAN

  Acum 6 luni

  Mult succes Adela.

 50. patrick stetcozaurus

  patrick stetcozaurus

  Acum 6 luni

  Oare cine sunt idiotii care dau dislike la un reportaj atàt de interesant, despre copii!? Multumesc, RECORDER!

  • George State

   George State

   Acum 5 luni

   @patrick stetcozaurus ,despre care copii cu dizabilitati? .. parca titlul ne spune ca nu exista asa ceva..?!?!?

  • patrick stetcozaurus

   patrick stetcozaurus

   Acum 6 luni

   @G. R. Nu ìntelg de ce te oftici si de ce vrei sà-mi desenezi/convingi, cà un idiot sau mai multi, dau dislike la un reportaj despre copii cu dizabilitàti! Dacà nu esti unul din cei amintiti, demonstreazà altceva, ceva la care sà te cred, - a scrie propozitii infecte suntem destui de priceputi, crede-mà!

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   @patrick stetcozaurus Funcționalule, chiar trebuie să-ți desenez? Deși nici atunci nu aș avea garanția că ai pricepe.

  • patrick stetcozaurus

   patrick stetcozaurus

   Acum 6 luni

   @G. R. Te-ai simtit cu musca pe càciulà?

  • Escu

   Escu

   Acum 6 luni

   G. R. Nu mai bea!

 51. SiKTiR

  SiKTiR

  Acum 6 luni

  Bai, cat de molusca sa fii sa dai dislike la asa ceva? :|

  • SiKTiR

   SiKTiR

   Acum 6 luni

   @G. R. Momentul ăla când ești labil și mai și semnalizezi! 👌🏻😂

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   Exact ca tine. O tîrîtoare.

 52. VALENTIN MĂGUREANU

  VALENTIN MĂGUREANU

  Acum 6 luni

  STATUL CARE STA CA DE AIA E STA SA STEA CULCAT CU CAPUL PE TARA SI VISEAZA CUM TREC INCA PATRU ANI SI CUM SA FACA SA CHEME PROSTIMEA INCA ODATA LA VOT!

 53. VALENTIN MĂGUREANU

  VALENTIN MĂGUREANU

  Acum 6 luni

  AM CINCI ZECI DE ANI NU VREAU SA COMENTEZ.VREAU SA SPUN DOAR ATAT:-AVEM ''GUVERN'' SI ''PRESEDINTE'' DE CARE NU-I INTERESEAZA ROMANIA!

  • Ienuta pirvu

   Ienuta pirvu

   Acum 6 luni

   @G. R. Sunt mulți la fel ca el...erau bine reprezentați de Dancilă si ai ei...scriu la fel,gandesc la fel.

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   Ai 50 de ani degeaba. Hai, pe ăștia tineri îi înțeleg să nu știe să scrie. Eu cred că ai doar 20-30.

 54. Narcis Cezar Velcea

  Narcis Cezar Velcea

  Acum 6 luni

  Ma intreb oare astfel de reportaje de ce nu ajung niciodata virale in Romania? Ar trebuii sa facem mai mult pt copii nostri😟😟

 55. Shalim

  Shalim

  Acum 6 luni

  Reportajul acesta are un impact mare asupra mea, datorită faptului că am un copil cu nevoi speciale(autism), dar mulțumesc la Dumnezeu că sunt în Anglia și aici este normal așa ceva, nu este o raritate ca în România, credeți-mă a integra un copil cu nevoi speciale cu copii tipici contează extrem de mult... Oricum bravo, se vede că doamna este un om minunat care merita o statuie la noi, dar mai mult ca sigur va întra în anonimat că nouă ne place să le promovam pe vulpita și Viorel..... Trist

  • Tina Cojocaru

   Tina Cojocaru

   Acum 6 luni

   Vulpita și Viorel nu mai apar pe sticla din septembrie.

 56. Alex Ionut

  Alex Ionut

  Acum 6 luni

  Vă mulțumesc 👏👏👏👏👏

 57. stefan simionescu

  stefan simionescu

  Acum 6 luni

  Distantarea sociala intre copii de ce nu o mentineti, doamna ?

  • ChaosArtworks

   ChaosArtworks

   Acum 6 luni

   distantare fizica**, daca era sociala acum eram carantinati toti.

  • Shalim

   Shalim

   Acum 6 luni

   Este o melodie de la " ca$$a loco - nu ești tu un pic cam prost" ți-o dedic... Cum să menții distanta socială între copii mai Ștefane? Habar nu ai cum se conduce o clasă de copii, nici în UK nu se tine distanta socială între copii, pur și simplu este imposibil... Deschide ochii...

 58. Emanuel Paul

  Emanuel Paul

  Acum 6 luni

  "nu-ti dai seama pentru ca toti sunt copii" extraordinara gandire, m-a emotionat .

 59. mariana dumitrache

  mariana dumitrache

  Acum 6 luni

  Ceri care dau dislike ,nu cred că sunt părinți încă!

 60. Luminița Murguleț

  Luminița Murguleț

  Acum 6 luni

  Splendid! O femeie extraodinară și foarte puternică ! O inițiativă de milioane! Vă mulțumim pentru că educați și sprijiniți România!

 61. Lava Cake

  Lava Cake

  Acum 6 luni

  O doamna minunata trecuta prin multe greutati dar totusi ramasa cu zambetul de buze si dorinta de ai ajuta si pe ceilalti.... Mult respect pentru tot ceea ce dansa si-a propus sa faca si sper sa reuseasca si mai departe Inca o data un mare thumbs up pentru echipa Recorder.

 62. Panait Cezar

  Panait Cezar

  Acum 6 luni

  Foarte frumos reportajul, bravo Recorder! In clasa a 4-a faceam cu invatatoarea ore suplimentare la conil si am avut placerea sa o cunosc pe doamna Adela si pe Kuky, a fost foarte frumos la conil, ar trebui sa fie mai multe locuri de genul.

 63. somebody

  somebody

  Acum 6 luni

  În fostul meu liceu, aveam un copil cu un anumit sindrom, era foarte inteligent, olimpic, dacă nu ma înșel însă nu a fost acceptat de colegii din clasa lui, doar superficial și în anumite situații. În clasa a 12 a, diriginta ne-a anunțat ca nu va veni în banchetul de absolvire pentru ca niciun coleg nu dorea sa împartă camera cu el. Dacă nici cei mai mari nu pot înțelege niște lucruri naturale, copiii, care sunt atât de vulnerabili și petrec atât de mult timp cu părinții, care la rândul lor nu înțeleg normalitatea unor lucruri, vor ajunge involuntar sa facă aceleasi lucruri crezând ca asa e corect. Păcat ca nu știm și nu vrem sa ne educam în acest sens. E mai ușor sa arătăm cu degetul.

  • Cantand

   Cantand

   Acum 6 luni

   @Ludwig van Beethoven Dragule, nu sunt ceilalti suficienti de capabili sa intelaga ca esti tot un om ca toti oamenii! Este vorba de educatie, nu de altceva. Este atat de frumoasa viata pe care o traieste fiecare, atunci cand stie cum! Cu stima.

  • somebody

   somebody

   Acum 6 luni

   @Iepurele din clasa în care am fost, da, dar din câte îmi amintesc, stăteam câte 2 și cam toți au stat cu colegul de banca

  • Iepurele

   Iepurele

   Acum 6 luni

   @somebody Si pana la urma s-a ridicat cineva si a zis ca vrea sa imparta camera cu el? :(

  • Ludwig van Beethoven

   Ludwig van Beethoven

   Acum 6 luni

   @somebody Multumesc! Evident, e o prostie sa ma demotivez pentru faptul ca-s o minoritate. :)

  • somebody

   somebody

   Acum 6 luni

   @Ludwig van Beethoven te cred și îmi pare rău să aud asta. E și asta un fenomen, din păcate, sa-i blamam pe alții pentru ca muncesc mai mult decât noi. Măcar tu îți vei putea învăța copiii despre lucrurile astea. Sa fii puternic și să-ți continui drumul tău!

 64. Mihai Ilie

  Mihai Ilie

  Acum 6 luni

  Condoleanțe pentru Kuky, din păcate România și astăzi este exact ca în acel an în care l-ați dus la școală pentru prima dată pe băiat. Nu s-a schimbat nimic deși prin ministerul Învățământului, Sănătăți și al Familiei au trecut mulți oameni cu ,,pregătire" dar de la atâta pregătire câtă au avut cred că școlile înalte pe care le-au făcut au uitat să-i învețe DISCRIMINAREA. Sunt atâtea persoane și astăzi care se chinuie să integreze într-un sistem mâncat de toate răzătoarele acești copiii. Din păcate școala nu-i învață pe cei micuți ce este discriminarea și cât de mult doare, pentru că pentru majoritatea profesorilor sau cadrelor didactice aceste lucruri consideră că trebuie făcute de părinți. Dar ce ne facem dacă nici părinți nu cunosc ce este discriminarea? Pe ei cine ar trebui să-i învețe? Asta este România din 2020 și nu știu dacă peste 10 ani se va schimba ceva.

 65. Balkan King

  Balkan King

  Acum 6 luni

  Cata P a supt adela asta 🤦🏻

  • Andrei Cristian

   Andrei Cristian

   Acum 6 luni

   Și tu ești un om "special"...... ☹️

 66. Adriana Zaharie

  Adriana Zaharie

  Acum 6 luni

  O iubesc pe această mamă &educator minune!❤️

 67. Konrad Radulescu

  Konrad Radulescu

  Acum 6 luni

  Mi-au dat lacrimile! ❤

 68. A Blan

  A Blan

  Acum 6 luni

  Nu exista jurnalisti cu dizabilitati si jurnalisti normali. Exista doar jurnalisti.

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   Mai ai frați?

 69. Victor Stefan

  Victor Stefan

  Acum 6 luni

  sunteti senzationali! multumesc...

 70. Firefly 17

  Firefly 17

  Acum 6 luni

  Doamna Adela ,sunteți aleasa d către Dumnezeu pt a aduce o schimbare in viața acestor suflete inocente ,și sigur lăsați o amprenta importantă pe acest pământ .Sa fiți binecuvântata și sa trăiți mulți ani in sănătate și putere .Va imbratisez cu drag 🙏

 71. Everybody Draw Mohammed Day

  Everybody Draw Mohammed Day

  Acum 6 luni

  Ce s-a întâmplat cu cuvântul "handicapat"?

  • issecret1

   issecret1

   Acum 4 luni

   Esti triggeruit ca nu se mai foloseste un cuvand? O sa-ti treaca, snowflake

  • Iubesc ielele

   Iubesc ielele

   Acum 6 luni

   Și eu sunt un handicapat, am HIV-SIDA!!!😈😎

  • Cris Productions

   Cris Productions

   Acum 6 luni

   Nu mai e corect din punct de vedere social, habar n-am de ce. Asta-i adevarul, eu nu inteleg smecheriile lor. Si eu am si autism, si ADHD, si nu-mi trebuie tratamentul asta special al lor. Pana la urma, ei trebuie sa se gandeasca: "cum sa-l integram pe asta?" Nu-l integram noi prin practica? Daca are timp sa fie in lumea reala si sa fie lasat sa invete in ritmul lui, eu cred ca ar fi mult mai ok decat sa fie izolat in vreo scoala speciala. Mai ales cand stiu in ce lume traim. Daca vreau sa fiu cobaiul lor de experiment, macar sa nu o faceti evident, ca eu tot ma prind pana la urma. Numai ajutor ar vrea ei sa-mi dea... sa-ti zic eu sincer, mama si colegii mei normali m-au ajutat enorm. Poate ca am fost eu mai norocos si nascut cu un fel de talent aparte, habar n-am. 🤔 In fine, eu sincer nici nu stiu... fiecare ce are, pana la urma. Prefer o egalitate totala decat o "egalitate" care m-ar avantaja pe mine mai mult decat o persoana tipica. Nu sunt eu mai breaz ca am o eticheta speciala. Aia e.

 72. Kyry

  Kyry

  Acum 6 luni

  Cand am vz ca i-a murit copilul mi-au dat lacrimile :(

  • Cornelius Motronea

   Cornelius Motronea

   Acum 6 luni

   Da la fel mă simnt undurerat de sindromul meu care a făcut ravagii împreună putem schimba uniunea europeană cu lecții de învățare și cu iubirea câștigată de sine și împărtășirea!

  • depo depo

   depo depo

   Acum 6 luni

   La fel si mie cand am zis ca uite saracul a reusit in viata atunci a murit... saracul de el ce grea e viata pentru unii

 73. B. Alin白安林

  B. Alin白安林

  Acum 6 luni

  O Doamna extraordinara!!! 👏👏👏 Datorita acestor oameni, Romania este o tara mai frumoasa. Bravo Recorder.

 74. Adrian Adrian

  Adrian Adrian

  Acum 6 luni

  👍👍👍

 75. Denisa Balint

  Denisa Balint

  Acum 6 luni

  Kuky este si mereu va fi o raza de soare muzicala, mi-a facut anii la gradinita mult mai voiosi si plini de zambet si rasete. Multumim Adela si Kuky pentru marea inspiratie creativa pe care ne o oferiti! ❤️

 76. crisz cvs

  crisz cvs

  Acum 6 luni

  Jos palaria

 77. furiousfast bela

  furiousfast bela

  Acum 6 luni

  Unde-i statul? Unde-s primarii care se lauda cu atat de multe realizari,DE CE nu fac ei centre ptr acesti copii? SA LE FIE RUSINE. Bravo RECORDER, in sfarsit cineva care se implica si arata adevara fata a staului roman.Felicitari Adelei si sincere condoleante.

  • δe7en δtarδ ™

   δe7en δtarδ ™

   Acum 6 luni

   Intotdeauna va fi cineva care sa faca galagie dar doar de pe margine. E in toata lumea = prea multa populatie si nimeni nu se gandeste la solutii odata cu EXPLOZIA DEMOGRAFICA! => Vorbe-n vant! NU mai faceti sex ca sa umpleti pamantul asa cum v-a pacalit Zeul Vechiului testament si lumea se va reaseza pe fagasul corect!

 78. Radu Stefan

  Radu Stefan

  Acum 6 luni

  In tarile cu apa calda copiii cu nevoi speciale se integreaza in scoli de stat dar in clasele primare sunt 15-20 de copii intr-o clasa si au 3 invatatoare. Daca un copil are nevoie speciale mai vine un profesor personal care se ocupa exclusiv de acel copil. Daca aveti un copil cu nevoi speciale va rog sa parasiti tara urgent, o sa fie mult mai usor si pentru parinti si mai ales pentru cei mici

 79. Private Man

  Private Man

  Acum 6 luni

  Adică boala nu e boală, greșeala nu e greșeală, binele nu e bine, răul nu e rău ș.a.m.d. Totul este relativ! Foarte periculoasă idee!

  • Private Man

   Private Man

   Acum 6 luni

   @G. R. Câtă eleganță! Câtă politețe! Câtă educație! N-ai învățat nici până la vârsta ta să-ți prezinți opiniile contrare într-un mod elegant? Sau că limbajul vulgar nu este un argument? P. S. Nu trebuia să spui "REDUS MINTAL", ci "PERSOANĂ CU NEVOI SPECIALE", ca în acest video.

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   Nu vedeți ce de săraci cu duhul comentează. Tipul nou de reduși mintal, așa-numiții „snowflakes”.

 80. Ifrim Bogdan

  Ifrim Bogdan

  Acum 6 luni

  Condoleanțe Doamnei 😔

 81. zdamatii

  zdamatii

  Acum 6 luni

  Stie cineva daca doamna accepta donatii? As dori sa trimit niste fonduri...

  • Recorder

   Recorder

   Acum 6 luni

   Puteti face donații pentru Asociația Conil. Găsiți contul pe site-ul conil.ro/

 82. Tamás Egyed

  Tamás Egyed

  Acum 6 luni

  RIP Kuky \m/

 83. Orhidia

  Orhidia

  Acum 6 luni

  Nu ma pot opri din plans, ce femeie incredibila! Iar Kuky, fara cuvinte, un inger, sunt sigura ca e acolo undeva batand tobele si cantand rock. Sper sa reauseasca sa realizeze tot ce isi propune si sa ajute cat mai multe suflete.

 84. VisualA A

  VisualA A

  Acum 6 luni

  Ma inclin!

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   De ce, nu ai coloană?

 85. Bahadur Master of Mist

  Bahadur Master of Mist

  Acum 6 luni

  Unii, inclusiv eu, visam la a avea case/terenuri/Lamborghini... între timp alții visează la cum ar putea sa ajute pe alții. O mare lecție de viața se găsește in lupta acestei familii.

 86. T & T

  T & T

  Acum 6 luni

  Cele mai enervante și “nebune” is mamele cu copii cu dizabilități care cred ca copii lor sunt normali și trebuie sa studieze la scoli normale. Extrem de mare prostie. In scoala generală, acum mai mulți ani, in clasa a 8 a, am avut un coleg nou. Diriginta ne a spus de la început ca are niște probleme, sa ne comportam bine cu el. Am fost o clasa buna, nu ne băteam joc de el, ba chiar de multe ori stăteam cu el și îl băgăm in seama. După aprox 1 luna, începea sa bată random cu pumnul in masa sau sa dea cu piciorul in pământ, fără sa i facă nimeni nimic. Prin Decembrie deja se făceau o grămada de plângeri. Reușea sa strice o grămada de ore, câteodată se dădea cu capul de masa sau urla. Maica sa, mai turbata ca el, vine la scoala nervoasa, ii face mare scandal directoarei ca nu au grija de el. Noi nu aveam ce sa i facem, ne doream sa scăpăm de el, eram cls a 8 a și aveam capacitatea. Pentru tot raul pe care l am îndurat cu copilul ala... nu dau vina pe el. El are probleme, nu i vina lui. Ii doar vina lu ma sa, ca in primul rând îl chinuie pe el. Ne chinuie pe noi, chinuie și profesorii. Doar ca ea ii retardata și nu înțelege ca copilu ala are nevoie de ajutor special.

  • T & T

   T & T

   Acum 6 luni

   G. R. Exact. Plus ca in oraș avem scoli speciale bune, dar na, mai bine îți Bati joc de copilul tău și de ceilalți decât sa îl ajuți...

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   Bine pusă problema. Ca într-un coș cu mere: ajunge unul stricat ca să le strice și pe restul.

 87. Roxana-Nicoleta Aldea

  Roxana-Nicoleta Aldea

  Acum 6 luni

  Cum putem dona pentru proiectele Conil?

  • Cornelius Motronea

   Cornelius Motronea

   Acum 6 luni

   Stimă la toți și putere și încrede nu se poate să fii în asemenea hal firar să fie mă ăștia din parlament faceți ceva la copii mă istoria se repetă datile bani

  • Roxana-Nicoleta Aldea

   Roxana-Nicoleta Aldea

   Acum 6 luni

   Recorder , multumesc tare mult!

  • Lumea în 5 minute

   Lumea în 5 minute

   Acum 6 luni

   @Recorder fainut

  • Recorder

   Recorder

   Acum 6 luni

   Pe site-ul Asociatiei Conil - conil.ro/ - găsiți opțiunea de donație în dreapta, sus.

 88. David Schmidt

  David Schmidt

  Acum 6 luni

  Foarte emotionant si tot... dar de ce ti-ai numi copilul Kuky? :/

  • CONIL Asociația CONIL

   CONIL Asociația CONIL

   Acum 4 luni

   Este doar o porecla, dată de candoarea si dulceata lui!

  • Radu Stefan

   Radu Stefan

   Acum 6 luni

   Asta problema ce te apasa...

 89. DAN BUCUR

  DAN BUCUR

  Acum 6 luni

  Sper ca pe viitor sa creasca numarul de gradinite,scoli si tot ce tine de educatie,hobby-uri,sprijin si tot asa pentru copiii cu dizabilitati.

 90. Bogdan Ionut

  Bogdan Ionut

  Acum 6 luni

  Am o ruda plecata de ani buni in S.U.A. care este profesoara pentru clase cu copii cu nevoi speciale. Pentru aceasta, a urmat diverse cursuri de specialitate si sustinut mai multe examene. La noi, cred ca nici pentru a fi profesor la o scoala normala nu este asa mare bataie de cap.

  • Sikers LalaTM

   Sikers LalaTM

   Acum 5 luni

   Lol America , e la fel de moarta ca Romania . La fel de multe șpăgi ca aici

  • Robin

   Robin

   Acum 6 luni

   @G. R. ba da tu chiar comentezi la orice comentariu

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   Da, dar este și plătită „extra”.

 91. david tua

  david tua

  Acum 6 luni

  Respect doamnei👍👏🙏

 92. Ionel Manea

  Ionel Manea

  Acum 6 luni

  Felicitari Recorder!🎩🍷

 93. Diana Mara

  Diana Mara

  Acum 6 luni

  Extrem de emoționant! Mulțumim că existați, doar un așa suflet poate începe schimbarea la care visam cu toții!

 94. Liviu Bla

  Liviu Bla

  Acum 6 luni

  Felicitări și mult succes pe mai departe! Sincer, mi-au dat lacrimile și mie

 95. ravzir

  ravzir

  Acum 6 luni

  Daca nu e nicio diferente intre cele doua tipuri de copii, atunci de ce primesc cei cu dizabilitati tratament special? Pai daca se vrea egalitate, sa fie complet.

  • Cris Productions

   Cris Productions

   Acum 6 luni

   @Vml Service mersi. Autismul e un spectru, deci se poate orice. Numai bine! 😄

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   @ravzir Mulți sunt mai grei de cap, nu stăpânesc sensul cuvintelor. Analfabeți funcțional.

  • Vml Service

   Vml Service

   Acum 6 luni

   Cris Productions sincer, pana acum nu m-am gandit la asta, ca un profesor special te-ar putea face sa te simti si mai aiurea. Probabil depinde si cat de implicat e si cat de mult se modeleaza dupa fiecare om , gradul de handicap fiind diferit de la o persoana la alta. Ma bucur pt tine ca ai reusit sa termini o scoal si ai reusit sa inveti mai multe lucruri, banuiesc ca nu a fost usor. Iti urez mult succes in continuare!

  • Cris Productions

   Cris Productions

   Acum 6 luni

   @Vml Service da, si eu sunt de acord cu cei care spun sa nu fie tratament preferential. Fiind o persoana cu handicap. Singura institutie speciala pe care am facut-o a fost gradinita. In rest, cu bune, cu rele, am fost intr-o scoala normala si am invatat extraordinar de multe. Nu pot invata, in primul rand, despre lumea reala DACA EU EFECTIV SUNT IZOLAT DE EA 7 ORE PE ZI. Da, vouchere, gratuitati, chestii din astea, lasa... daca e egalitate, pai sa fie egalitate, doar zic. Pe mine, mai mult mama m-a ajutat si analiza mea asupra lumii decat vreun profesor special, habar n-am. Nu mi-a placut modul asta superficial, mi se parea ca ei ma credeau prost sau ceva?

  • Vml Service

   Vml Service

   Acum 6 luni

   Raspunsuriile voastre « inteligente » doar arata nivelul de empatie . V-a trecut prin cap ca poate cativa din copiii astia urmaresc si reurmaresc clipul asta si citesc comentariile?

 96. VSR

  VSR

  Acum 6 luni

  Kuki!?🤨🤔😒

  • GoD's Cock

   GoD's Cock

   Acum 6 luni

   E un nume. Asa cum te chama pe tine Fane asa il cheama si pe el Kuky

 97. Niculae George

  Niculae George

  Acum 6 luni

  Hai să încercăm din nou: Aștept lumea aceea când bullying-ul o să fie ilegal și să primești amendă pentru asta. Măcar atât dacă nu mai mult. Poliție comunitară inutilă. Îmi este că aștept degeaba. Nu există o asemenea lume... Îmi cer scuze că mă aprind așa. Îmi cer scuze că ofensez pe alții. Îmi cer scuze că sunt un agramat ticălos. Îmi cer scuze că prezența mea deranjează. O să iau măsuri să nu mai fie așa.

  • issecret1

   issecret1

   Acum 4 luni

   Da, si eu am fost bullied, dar asta nu inseamna ca vreau sa bag politia in scoli si sa dau amenda unui fucking copil. Profesorii ar trebui sa fie mai bine pregatiti sa vada semnele si psihologii din scoli sa-si mai faca si treaba.

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   @Niculae George Trebuia să pun ghilimele de rigoare. Scuze. Așa ar fi priceput toți. Mereu uit de analfabetismul funcțional care a explodat în România.

  • Niculae George

   Niculae George

   Acum 6 luni

   @G. R. Natura nu are mentalitate pentru că asta ar însemna să aibe minte, deci ar însemna că e o entitate și intrăm in panteism și alte credințe spirituale, care deviază de la adevărul ateist pur sânge. Dar ai dreptate. Da, este corect. Natura este foarte crudă și sălbatică. Nu are milă și nici compasiune. Întrebarea este dacă noi oamenii oare avem? Sau asemenea comportament milostiv este un semn de slăbiciune, pe care natura îl îndepărtează, păstrându-i doar pe cei puternici pe pământ?

  • G. R.

   G. R.

   Acum 6 luni

   @Niculae George De ce nazistă? Este mentalitatea naturii înconjurătoare.

  • Niculae George

   Niculae George

   Acum 6 luni

   ​@ツRazvan Dan Pentru că și eu am bulit(bullyed) și apoi am fost bullyed la rândul meu de alții. Karma e cea mai mare c&%rvă. Îi f&%te pe toți. Putem merge pe ideologia că ce nu te omoară te face mai puternic, dar îți lasă și sechele și traume psihologice de care unii nu scapă nici prin ani de psihoterapie, așa că, nu e deloc constructiv bullying-ul. Lumea asta e construită doar de ego-uri tari, puternice și arogante? Există loc pentru smerenie și umilință, sau nu? Probabil ca aceste glandele lacrimale masculine sunt o greșeală catastrofică evolutivă pentru că bărbații nu au voie să plângă. E un semn de slăbiciune, iar slabii pier și mor. Numai puternicii supraviețuiesc. Mentalitate dominant-nazistă. Catastrofa sunt eu. Nu există Dumnezeu.

 98. SeNNzor

  SeNNzor

  Acum 6 luni

  Inca un reportaj ne nota 10, felicitari!Daca doar pentru un an ne-am putea opri din promovat vulpite si alti redusi ai societatii noastre am vedea cate o mica schimbare in societatea romaneasca.Pacat ca romanii inca se multumesc si stagneaza in starea lor de prostie.

 99. Alexandru Cont

  Alexandru Cont

  Acum 6 luni

  👍👍👍👍

 100. Radu Rozor

  Radu Rozor

  Acum 6 luni

  Bravo Reporter si felicitări acestei doamne.

următor