2020. Început de viață

Zece tineri crescuți în centre de plasament au primit șansa unui nou început: o casă, promisiunea unei slujbe, ateliere pentru a învăța abilități sociale pe care nu i-a învățat nimeni și, cel mai important, sentimentul că au pentru prima dată o plasă de salvare. Dacă eșuează, pot încerca din nou.
Programul în care sunt implicați se numește „Plan de viață“ și e derulat de Asociația The Social Incubator. E o încercare la limita cu experimentul: nimeni nu știe cum vor evolua acești tineri, dacă vor reuși să-și depășească condiția, dacă-și vor învinge timiditățile și complexele, dacă-și vor găsi locul într-o societate zdruncinată de hazardul anului 2020.
Material susținut de AFI Europe România care derulează proiectul „Plan de viață“ implementat de Asociația The Social Incubator.

Comentarii 

 1. cst td

  cst td

  Acum 4 Zile

  Doamne ce voce avea baiatul acela..iar legat de salariu,acel copil are dreptate,sa te descurci in bucuresti cu 1450 ron este imposibil avand in vedere ca trebuie sa platesti chirie...

 2. BlackGothic

  BlackGothic

  Acum 6 Zile

  Sunteti mai puternici decat credeti! Inceputurile sunt grele, dar sigur o sa reusiti! Sa nu renuntati niciodata!

 3. Adrian NormalPlayerRO

  Adrian NormalPlayerRO

  Acum 10 Zile

  parca numai tigani am vazut tot video ul...

 4. Adrian NormalPlayerRO

  Adrian NormalPlayerRO

  Acum 10 Zile

  14:48 zici ca e neanderthal sa mi bag :)))

 5. G J

  G J

  Acum 13 Zile

  programul de munca este :12 ore pe zi. Platit la zi. Fara weekenduri platite, fara ziua aia libera din saptamana de odihnit oasele dupa 12 ore zilnice de munca. Asta e abuz si sclavagie. Rusine Romaniei

 6. rebeca orzoi

  rebeca orzoi

  Acum 23 Zile

  Și eu am ieșit de la casa de copii din gherla...credeți-mă voi ați avut moneta norocoasă in buzunar si a-ți intrat in un sistem care va ajutat sa înțelegeți ce e un CV...o ca arata unde sa stați...sau o conversație in fata angajatorilor...noi care am ieșit in anni 99/2000 am fost puși în fata porții cu 2 hăinuțe și de acolo am luat viata in piept cu bine și rău...mulți are au iesit di casele de copii ori au negat pana la depresie unde au crescut(ieu însumi) ori au acceptat si s- au făcut un rost...

 7. copilărie De 5 stele

  copilărie De 5 stele

  Acum 27 Zile

  Dacă doriți cu adevărat să ajutați eu știu soluția la multe probleme! Salariul SALARIUL minim trebuie sa fie calculat așa, omul sa poată plăti o chirie, dacă e singur o garsonieră care costă în București minim 200-300 plus întreținere, lumină, caldura, mâncarea pe o lună, dar calcule reale, mai sunt alții care au copii și chiria lor crește la 350-400 cu 3 camere cu 2 copii! Salariile acestea actuale le fac viața oamenilor grea rău de tot! Cum facem salariile mai mari???? Dacă s-ar aduna oamenii de afaceri și politicienii să găsească soluții și sa își dorească cu adevărat sa ajute și pe semenii lor mai săraci să le ofere și lor un salariu decent pt o viață mai bună! Știu că și pt acei oameni de afaceri le-a fost greu și au muncit pt tot ce au construit! Și le doresc sănătate, înțelepciune, bunăstare, pace, iubire de semeni, să ne punem în locul celor care vor să aibă și ei banii necesari pt o viață decentă! Vă rog dacă se poate face ceva în privința salariilor SALARIILE tuturor, începând de la cei simpli care se trezesc cu noaptea în cap pt a ajuta compania ta! Fiecare are rolul lui într-o companie, ca furnicile în ierarhia lor! Dacă ar lipsi cei de jos nu ar putea face nimic cei de sus, dacă nu ar fi cei de sus nu ar face nimic cei de jos! Când o sa ne dăm seama ca toți suntem valoroși??? Depinde cum vede fiecare! Ai spune ca ceilalți studiază, iar ceilalți nu, dar dacă toți am devenii șefi? Cine ar mai munci? Ar trebui să vedem diferit, să ne ajutăm unii pe alții înseamnă enorm de mult! Respect pt cei care vor și binele altora!

 8. copilărie De 5 stele

  copilărie De 5 stele

  Acum 27 Zile

  Eu sunt unul dintre ei, după ce am plecat din centru cu chirie, am reușit un an dar apoi mi-am pierdut chiria și m-am pierdut! Salariul, era marea problemă a tuturor, ar trebui gândit sa fie lege, încât salariul sa îl ajute pe om sa își plătească o chirie(chiria acum 10 ani era 1200 de lei pt o garsoniera , eu aveam salariu 900 de lei ) acum e la fel salariu minim 1300 lei sa spunem 2000 lei! Chiria 1500 de lei! Cum ar putea un tânăr singur să se descurce, Dacă nu are Familie și pe nimeni? Eu făceam foamea, am plecat în germania cu ajutorul unei prietene și aici muncesc, dar salariul lor minim îmi permite sa am o viață decentă, chiria costa 418 euro plus curent internet 500,benzina 120 pe lună, mâncare 250-300, sunt la limită dar am ce îmi este necesar! Acolo nu puteam singur sa plătesc o garsonieră, sa cumpăr mâncare pt toată luna, făceam foamea! Eu nu văd cum ar putea ei sa reușesca cu salariul care nu ii acoperă necesitățile reale! Faceți voi calculul numai pt ce este necesar pt ei! Cum poate el evolua??

 9. Cosmin Nita

  Cosmin Nita

  Acum lună

  Vreau sa iau legatura cu unu din ei , cu un ajutor al copiilor va rog

 10. mobutu sequoyu

  mobutu sequoyu

  Acum lună

  Dovada clară că sistemul politic al României e chitit pe sărăcirea populaţiei!Mai precis,le-au băgat în cap că la plecarea din orfeliate, îi aşteaptă o viaţă aproape de lux,le-au luat ochii cu cîte o cameră de căciulă,cameră bine utilată ,a cărei întreţinere-chirie e mai mult decît costisitoare,iar la angajare,buf în iad: salariu de kkt,vise spulberate! În concluzie,lux amăgitor chiar şi ptr copiii statului,nu doar pentru populaţia votantă pe un kil de te miri ce! Se putea bine mersi să închirieze DOAR 2 garsoniere,una ptr fete,una ptr băieţi,că nu le cădea gradu' dacă stăteau 2-3-4 înghesuiţi într-o cameră,aşa cum era la căminele de muncitori sau studenţi în epoca lu ceaşcă! Şi să vezi cum o să le bată la uşă taica STATUL-palmă-barbă-cot,ca să le pretindă să ajute în campanii electorale,că vezi Doamne,taica statul i-a crescut!!! Iar ei,bineînţeles că în speranţa că îşi pot plăti măcar chiriile şi telefoanele,vor vota şi ei pe un kil - litru de alimente-băuturi-carduri de telefon.Cît despre visele lor,să le ajute Dumnezeu,dar de la mine vedere,o să-i folosească televiziunile cîtva timp mai pe gratis,ca pe vulpiţa&bărbacsu,pînă îi înlănţuiesc în datorii,ca să le impună drepturi de autor chiar şi din ce vor vlogui ei pe you tube-tiktoc-instagram.

 11. sqad adrian

  sqad adrian

  Acum lună

  1800 cu tichete... cum ti se pare....epic

 12. crina I

  crina I

  Acum lună

  “Ce vrei sa fii? Casier” Nu credeam ca voi auzi asta vreodată de la nimeni

 13. YouneedGOD

  YouneedGOD

  Acum lună

  Statul roman trebuie sa mareasca salariile! Asta e bataie de joc, sa munciti oamenii ca pe sclavi si voi va lafaiti in milioane!! Mult respect si pace tinerilor! Sunteti extraordinari!! O sa reusiti orice in viata daca vreti! Numai bine de la Dumnezeu!!

 14. Claudiu Bobric

  Claudiu Bobric

  Acum lună

  Reportajul asta ma făcut să mi dau seama cat de importanta este toată lumea din jur..

 15. Claudiu Bobric

  Claudiu Bobric

  Acum lună

  Cum pot dona?

 16. Alina Tiugà

  Alina Tiugà

  Acum lună

  Oh, ii ador pe toti. Si finalul în care ei spun cum se vad dupa 30 de ani.... 😢😐😐😐 imi doresc sa întâlnesc doar oameni asa buni ca ei și dacă pot sa-i si ajut, e minune. 😐

 17. TudorasH92

  TudorasH92

  Acum lună

  18:40 program este de 12 ore de la ora 10:00 la 22:00 wow SUPER moor =))) ia un pat si un tv boss sa dormi acolo sa nu te mai deplasezi catre propria locuinta

 18. Rodica Alexandru

  Rodica Alexandru

  Acum lună

  Punet-l pe Dumnezeu inainte de toate ma bucur sa vad ca cineva va ajuta Dumnezeu sa va bine cuvinteze Daca va trezi-ti dimineata si IL aveti pe Dumnezeu ca protectie si garda o sa va mearga in viata..As dori sa va cunosc poate din greseala s-au poate nu eu traesc in America 🇺🇸 de 30 de ani si ma bucur sa aud ca mai sint tineri care viseaza..Daca citi-ti mesajul meu va rog sa imi scrieti poate va pot ajuta cu ceva..

 19. AndruClau Miha

  AndruClau Miha

  Acum lună

  Ba respect!

 20. EricMultiCartman

  EricMultiCartman

  Acum 2 luni

  9:52 ce salar generos. Sa-mi bag ceva in salariul lor :)))

 21. Lavi nia

  Lavi nia

  Acum 2 luni

  Vai, ce tineri minunati !

 22. vds

  vds

  Acum 2 luni

  România o societate care are cancer! Un failed state în care nu ți se oferă nimica iar oamenii sunt plin de ură!

 23. vds

  vds

  Acum 2 luni

  România o societate care are cancer! Un failed state în care nu ți se oferă nimica iar oamenii sunt plin de ură!

 24. vds

  vds

  Acum 2 luni

  România o societate care are cancer! Un failed state în care nu ți se oferă nimica iar oamenii sunt plin de ură!

 25. Lecco1616

  Lecco1616

  Acum 2 luni

  O țară administrată de oameni de toată jena. Mulțumim, Recorder! Cu cât mai multe reportaje care expun realitatea, cu atât mai mult vor trezi conștiințe. Nu trebuie să mai permitem oamenilor mai puțin pregătiți să ocupe poziții de decizii, începând cu cele mai mici obiecții de la nivel personal, până la acțiuni sociale efectiv.

 26. Crina Morpho

  Crina Morpho

  Acum 2 luni

  Mult succes! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️❤️❤️

 27. Roland Chivereanu

  Roland Chivereanu

  Acum 2 luni

  ""Öameni tristi...sunt aproape peste tot...""

 28. violetta monica

  violetta monica

  Acum 2 luni

  Ce tineri frumoși!!! Ma rupe tristețea lor..si ma bucura ca deși au trecut prin atâtea ori nu își pierd încrederea..Minunati!!

 29. Hajni Hajni

  Hajni Hajni

  Acum 2 luni

  Oh dragilor, V-am urmărit cu lacrimi. Dumnezeu are un plan pentru voi și o sa vi-l duceți la bun sfârșit împreuna cu El. Sunteți deosebiți cu toții. Voi sunteți o familie frumoasa și nu va întoarceți spatele unul altuia niciodată. Va iubesc.

 30. Bogdan Vasile

  Bogdan Vasile

  Acum 2 luni

  sunt pensionari cu 800 pensie.... 1800 pt inceput e destul...împărți chiria, pui și tu 200, și te chinui.... să vezi in provincie salarii. Plângea că îi oferea 1800 lei.... vezi că Nu-ți vine să ajuți copii ăștia? Noi când am început munca aveam echivalentu a 80-100 dolari....just saying. Dacă vrei țoale Hugo boss, iPhone 11 pro, ps5 oleduri etc atunci te apuci și furi.

 31. Negrei Andrei

  Negrei Andrei

  Acum 2 luni

  Eu nu pot sa înțeleg cum un reportaj de genul poate avea dislik-uri . Nu va înțeleg oameni..

 32. Blaj Petrica

  Blaj Petrica

  Acum 2 luni

  Si eu am crescut la casa de copii dar am trecut prin clipe bune si mai putin bune acum sunt pe cont propiu

 33. Dumidon

  Dumidon

  Acum 2 luni

  Interesant e daca se baga legea aia cu zero taxe pe salariu minim. Batranii raman fara pensie doctorii la fel fara salarii adica ne ducem la spitale privat. Dar un avantaj mare ramai cu 2300 de lei in mana.

 34. Emilian Sava

  Emilian Sava

  Acum 2 luni

  w0w........!

 35. Andreea Paducel

  Andreea Paducel

  Acum 2 luni

  Cum se numește Asociația? Nu am reținut dacă s-a menționat în conținutul materialului.

 36. Laurentiu l lukacs

  Laurentiu l lukacs

  Acum 2 luni

  E fortat psihologic de o psihologa oamenii care trebuiau sa o ajute sa evolueze au oprito live la recorder voi nu vedeti ?

 37. Laurentiu l lukacs

  Laurentiu l lukacs

  Acum 2 luni

  Ce rahat sunt educati 18ani intrun fel apoi in 4 sapt 180 G

 38. Laur Dinu

  Laur Dinu

  Acum 3 luni

  Felicitari Reecorder!! Incerc sa gasesc un reportaj nereusit de-al vostru. Cam greu. De fapt imposibil deocamdata. Keep up the good work!

 39. GI. Ovy

  GI. Ovy

  Acum 3 luni

  Nu mai săriți toți repede pe patroni ca nu-s numai ei de vina...intradevar sunt si care profita de angajați dar adevărații vinovați is la guvern si in parlament ...au si firmele cheltuieli, taxe impuse de stat, controale, ȘPĂGI...

 40. GMV

  GMV

  Acum 3 luni

  Cand o auzi pe aia ca iti da 1400 de lei pentru 8 ore pe zi nu ca iti vine sa plangi , iti vine sa urli ...

  • Necris

   Necris

   Acum 2 luni

   Si cat vrei boss :) cu parinti fara parinti asa incepi, sub 2000, asta e capitalismul pentru toti daca nu ai o facultate foarte buna care iti asigura job sau parinti care sa te bage undeva. Dupa 6 luni - 1 an de munca da, ti se deschid alte portitie si oportunitati, dar pana nu faci experienta aia initiala si vezi cu ce se mananca de fapt munca nu poti sa ai prentetii, tu poti sa pierzi clienti pentru patron ca esti complet incompetent la inceput, ala isi asuma si riscul asta primele luni. Da, daca ramai pe mizeria aia de salariu mai mult de 1 an e vina ta si a nimanui altuiva.

 41. マシューmashuu

  マシューmashuu

  Acum 3 luni

  Mie imi arata ca toți sunt de o etnie aparte. Sa aibe legătură cu political correctness?

 42. Dombrovschi Catalin

  Dombrovschi Catalin

  Acum 3 luni

  Viața pe planeta asta e o gluma amară. Sa te naști ca să speli ce-au mâncat alții, si sa fii și mulțumit... asurzitor

 43. Dragos

  Dragos

  Acum 3 luni

  ba ce oameni frumosi !

 44. srkcyoara

  srkcyoara

  Acum 3 luni

  La sfarsitul anului 2020, 1850 salariul pe o luna muncita ? WTF...

 45. mario ducan

  mario ducan

  Acum 3 luni

  va mulțumesc foarte mult pentru subtitrări. așa poate înțelege acest program interesant chiar și pe cei care nu aud

 46. masus masus

  masus masus

  Acum 3 luni

  Am acusi 44 de ani si vad in societate ceva trist de daunator: vise la tineri prea mari pe internet. Dragii mei: sa nu va fie frica niciodata de un start de la 0. in viata de cate ori o iei de la inceput, de atatea ori ai ocazia unica sa vezi lucruri ascunse si mai ales importante. A fi puternic este o calitate rara azi. A fi rabdator aproape ca nu mai exista. Ce recomand eu tuturor tinerilor este sa fie realisti si daca au ocazia sa se angajeze undeva, sa nu se uite la salar prima data ci sa vada oportunitatile acelui loc de munca. Tinerii cu familie din ziua de azi nu apreciaza ce eforturi fac unii parinti pentru a le pune pe masa ceva de mancare. in schimb tinerii din acest video sunt constienti de valoarea unui loc de munca. Sunt ferm convins ca toti tinerii de aici vor avea o viata frumoasa si fericita, pentru ca ei stiu ca ''In momentul cand pierzi un lucru, iti dai seama de valoarea lui'' Mult succes si nu uitati : ''Mens sana in corpore sano'' !

  • Necris

   Necris

   Acum 2 luni

   @Andreas Merced Nu stiu ce sa zic asta cu e greu sa angajezi, stii ca exista joburi doar de tinut inventare ? Ca noi am cautat 3 luni un om pana am gasit unul capabil si suficient de organizat. Problema e ca e greu pana inveti sa cauti, inclusiv pe la firme mai mici. Firmele mari au vizibilitate, toata lumea aplica la ele, si de aia au salarii mici, pleci tu vine altu imediat. Asta cu pandemia da, a dat in cap la Horeca dar ca sfat general pentru tineri, cautati si firme mai mici, sub 100 angjati, sanse mari sa gasiti locuri ok, rascoliti linkedin si grupurile de facebook si o sa gasiti.

  • Andreas Merced

   Andreas Merced

   Acum 3 luni

   Vorbind din perspectiva unui tanar, in ziua de astazi este foarte greu sa te angajezi. Pe vremea dvs nu exista "pandemia", vi se dadea o garsoniera/apartament in functie de nr membriilor familiei aveti cumva un "inceput", noi chiar trebuie sa incepem de la 0.

 47. TyN

  TyN

  Acum 3 luni

  Cred ca se refera la Union Jack din Galati 11:19.

 48. Daniel Popa

  Daniel Popa

  Acum 3 luni

  Avem generatii intregi de copii abandonati in Romania! Copii Romaniei mai mult !

 49. hatezone88

  hatezone88

  Acum 3 luni

  Dragi copii, daca va cautati visele plecati din tara asta jegoasa!

 50. Generalu Stelaru

  Generalu Stelaru

  Acum 3 luni

  Acesta e rezultatul „emancipării femeilor” -- Au dublat forţa de muncă, au înjumătăţit salariile, au forţat pe restul să lucreze pe nimic şi au distrus familia. Există o grămadă de oameni care îşi consumă viaţa la un job fără perspective iar copiii, ăia care se mai nasc, nu-şi vor mai cunoaşte părinţii.

 51. RustiyNail

  RustiyNail

  Acum 3 luni

  Ma dezabonez de la un canal infect!

 52. NATU BAIATU

  NATU BAIATU

  Acum 3 luni

  10:52 fata asta pleaca la paris

  • NATU BAIATU

   NATU BAIATU

   Acum 3 luni

   @ddd1dorin 🔥❤️

  • ddd1dorin

   ddd1dorin

   Acum 3 luni

   La produs

 53. xToyZolt

  xToyZolt

  Acum 3 luni

  Nu stiu de voi, dar imi place foarte mult de Iuliana Roman. Efectiv, imi este foarte draga in momentul de fata. De asemenea, il apreciez pe Mihai Dumitru pentru ambitia de care da dovada si perseverenta.

 54. Sambotin Madalina

  Sambotin Madalina

  Acum 3 luni

  Hei cum pot intra in legatura cu ei ?

 55. Dorian Rusu

  Dorian Rusu

  Acum 3 luni

  Extraordinar, când am văzut ca ii da salar 10 lei pe ora am pus pe pauza și m-am blocat puțin. In țara unde trăiesc un minim este $27 de dolari pe ora.

 56. Bogdan Hodorogea

  Bogdan Hodorogea

  Acum 3 luni

  Problema lor este ca se mulțumesc cu puțin, și nu și folosesc creierul la adevărata sa valoare

 57. Edy Snow

  Edy Snow

  Acum 3 luni

  Doamne ce soc poate sa fie pentru copiii astia cand dau piept cu viata reala , dupa ce au trait 18 ani intr-o asa zisa ,, jungla,,. Mana de lucru ieftina si fara nicio posibilitate sa spuna NU !

 58. Mike B

  Mike B

  Acum 3 luni

  Eu cred că ei se confruntă mai mult cu trauma psihologică decât cu serviciul in sine. Joburile alea pe care au încercat ei să le facă pe salarii de mizerie sunt făcute și de oameni care nu au fost abandonați. Și totuși le fac zi de zi.

 59. Mariuuus

  Mariuuus

  Acum 3 luni

  Felicitari Recorder!!! Inca odata aratati realitatea! cruda/dura/nedreapta. Tinerilor din video le doresc sa profite de sansa oferita de The Social Incubator!

 60. el zorro

  el zorro

  Acum 3 luni

  In 1990 datoria totala a Romaniei era 0. Este nevoie de cateva generatii pentru a o plati pe cea existenta. Inchideti ochii si imaginati-va sacrificiul care va asteapta.... Fiti tari!!!!

 61. Joe Doe

  Joe Doe

  Acum 3 luni

  experienta de camin .

 62. waitzinger11

  waitzinger11

  Acum 3 luni

  Nici comunistii nu isi bateau joc asa de oameni..comunistii nu te lasau sa mori de foame..parerea mea..la 1500 lei...salariu ..deja patronii aia se folosesc de copiii aia..urat..1500 lei..cam 50 lei pe zi..cam cat scot patronii de la 2 sticle de vin vandute.. si program de 8 ore la restaurant??? lasa cucoana vrajala..

 63. Ariana

  Ariana

  Acum 3 luni

  sper ca la acele ateliere ii invata si ce inseamna sa ai drepturi legale ca si angajat, care sunt obligatiile angajatorilor, ce inseamna un contract de munca si faptul ca intotdeauna au dreptul sa ceara informatii despre orice, celor responsabili. altfel, eu consider ca doar ii predispun la abuzuri tocmai pentru ca sunt in "disperarea" gasirii unui loc de munca.

  • Laurentiu l lukacs

   Laurentiu l lukacs

   Acum 2 luni

   Cei care se ocupa de ei deja profita de ei utate el cat salaru are pai cel putin sa le gaseasca la acelasi nivel cu ei e injoseala pe fata tot videclipul asta face bine cui ? Eu asta vad ca toata lumea inca sa folosit de ei sa rulam servicii cum le spune la ong imi pare rau ca nu se vede ipocrizia? Cum spune micutzu turbofin asa e la noi de cea mai mare speta au luat fata aia mai ca nui spuneau ca tu atata meriti pentru simplul fapt ca era di orfelinat , sau psiholoaga le vorbea de sus ca unor incapabili nu le vorbea deloc informatively e o rusine pentru romania acest videoclip arata adevarata fata a romanului uite dialog subways aia era mai taranca ca copii acea si ia facut nespalati prin felul cu care ptesupune lucrurile rusine romanilor rusine sa va fie nemernicilor

 64. Alberto Mihai

  Alberto Mihai

  Acum 3 luni

  Fără cuvinte!

 65. Razvan T

  Razvan T

  Acum 3 luni

  Mult succes. Initiativa e buna insa sunt multe persoane la un loc. Poate pentru inceput e un lucru bun. Faptul ca ai crescut intr-un centru de plasament nu te defineste ca persoana! Sa nu va fie rusine niciodata de asta!

 66. La P

  La P

  Acum 3 luni

  Respect voua! sunteti minunati cu totii si veti reusi! Sunteti mai bine crescuti decat multi copii care au avut parte de familii si au fost rasfatati! Tot respectul pentru ca ati razbit sa iesiti oameni dintr-un sistem salbatic si abuziv, din punctul meu de vedere deja ati reusit in viata!

 67. Claudia Dumitru

  Claudia Dumitru

  Acum 3 luni

  Haideti copii, ca puteti! Luptati pentru ceea ce va doriti. O sa reusiti!

 68. Delaney Notar

  Delaney Notar

  Acum 3 luni

  Greu sincer!!😔

 69. Eduard Breazu

  Eduard Breazu

  Acum 3 luni

  Superb Recorder, succes copiilor din video!

 70. Daniel Ilea

  Daniel Ilea

  Acum 3 luni

  Fiți tari Totul este la mâna voastră și depinde de voi , in final toți suntem singuri in lume Sărbători fericite la toată lumea Respect maxim echipa recorder Baftă la toate proiectele 🇷🇴✌️

 71. Emilio Buruchaga

  Emilio Buruchaga

  Acum 3 luni

  Mi- a placut reportajul,dar nu pot sa remarc ca din 7-8 tineri care au facut obiectul acestui film,3 vor sa faca cariera in lumea muzicii,sa devina artisti.E clar ca le-a lipsit indrumarea,educatia si lipsa unor modele in viata.I-mi pare rau ca le-a fost asa de greu in viata pina acum,dar as vrea sa le spun ca e cam mare inghesuiala pe aceasta "strada" a muzicii, si se traieste greu,mai ales acum, din veniturile pe care le au artistii!Cei mai batrini sint egoisti si nu le spun tinerilor ca cei mai buni ani ai lor sint acum!"THE YOUTH IS WASTED ON YOUNGS"!!!!Oricum,le doresc din inima succes!

 72. Gabriel Buiculescu

  Gabriel Buiculescu

  Acum 3 luni

  Cat de nedrept ptr ei sa accepte orice job, sa fie in imposibilitatea de a refuza, ca om te doare nedreptatea asta, ei nu au pe nimeni acasa sa le spuna " lasa ca poate gasesti altceva", trebuie sa se multumeasca cu ce primesc. Le doresc pe aceasta cale tot binele din lume, mult succes si sunt convins daca vor avea nevoie de ajutor pe oricine de pe acest canal ar aborda ii vor ajuta cu siguranta. Felicitari Recorder!

 73. ddd1dorin

  ddd1dorin

  Acum 3 luni

  Vad că au mai multe oferte de muncă, dar nu se îngrămădesc... Mi am schimbat părerea pe care am avut o inițial... A trecut anul de când au ieșit din orfelinat, și ei NU MUNCESC...

 74. HappyEmigrant

  HappyEmigrant

  Acum 3 luni

  acel video cu 1.2M de vizionari coruptia din sistem si acesta 150k. De ce?

 75. Celestina B

  Celestina B

  Acum 3 luni

  Un an de la acel reportaj de mai bine de 3 h despre revoluția din ' 89. Și acum îl am în minte, parca a fost ieri. Atât de proaspăt în memoria mea atât de viu în sufletul meu! Vă mulțumesc că existați, Recorder!

 76. TraianIonut

  TraianIonut

  Acum 3 luni

  Oameni deosebiti...suflete deosebite.. Oameni simpli..

 77. Play99s

  Play99s

  Acum 3 luni

  De ce in :@$:~!!@#!!! ai da dislike like asa ceva doamne cretini mai sunt unii ma jur.

 78. Tomotas Letitia

  Tomotas Letitia

  Acum 3 luni

  Nici o sansa nu au copiii astia. Sunt ajutati mai mult pe hartie. In mod normal ei trebuie sa aibe o calificare si prioritate la locuinte le sociale.

 79. Pauli Pauli

  Pauli Pauli

  Acum 3 luni

  Oameni frumosi.

 80. Mark Tison

  Mark Tison

  Acum 3 luni

  17:26 Am observat că la un momendat spune. Lasă-l să se spele pe mâini că este foarte important chist dacă voi nu faceți asta. Cringe. Și cică mâncare servită cu grija și igienă maxima.. Îți dai seama cum este asta în vremea covidului cu '' chiar dacă voi nu va spălați pe mâini '' :( La final face și angajata,, da, da'', ca și cum ar face asta... Mor=)))

 81. louie s

  louie s

  Acum 3 luni

  1400 in Bucuresti?Ba da' pe ce lume traiti?Cat e o chirie la o coliba in Bucuresti?Romania tara pulii!

 82. alex soso

  alex soso

  Acum 3 luni

  nici nu am ajuns pana la sfarsitul video-ului si am si intrat la ei pe site si am donat , multumesc celor care au luat initiativa sa faca o astfel de asociatie.

 83. zombelek

  zombelek

  Acum 3 luni

  in bucatarie, in restaurant, oriunde ai alimente... fugi ca e cancer (munca multa, conditii inumane si bani putini)

 84. Alin Boghiu

  Alin Boghiu

  Acum 3 luni

  ...da.. emotii... sânt sigur ca acesti copii vor deveni persoane valide în societate ;în afara faptului ca au primit o crestere exemplara;în orice caz nu poate sa existe marginalizare pt ei ...succes!

 85. Paul E.

  Paul E.

  Acum 3 luni

  Salut PSD = MuiePSD.

 86. damasterpiece08

  damasterpiece08

  Acum 3 luni

  Dovada că sondajele in care Ceaușescu are 40% nu sunt false

 87. Dan dany Vlogs

  Dan dany Vlogs

  Acum 3 luni

  Vreau sal vedem pe baiatul cu chitara mai departe va rugam👍😉

 88. carabă manuela

  carabă manuela

  Acum 3 luni

  Doamne.... Și noi ne plângem de tot felul de nimicuri, că nu avem, că nu facem, că nu plecăm nu știu ce concedii iar bieții copiii după ce au crescut în jungla orfelinatelor sunt obligați să se descurce singuri😔😔😔😔 statul ar trebui să îi susțină financiar cu o sumă modică, să aibă și ei cât de cât o siguranță .... bine că sunt bani de pensii una mai specială ca alta, iar de protecția socială a copiiilor ăștia nu a intetesat pe nimeni. Rușine statului român pe care îl susținem noi din buzunarul nostru cu taxele și impozitele pe care le plătim.

 89. Ciubotariu Bogdan

  Ciubotariu Bogdan

  Acum 3 luni

  Am vrea sa vedem un reportaj cu Daniel Bodnar. Este un om dedicat care își iubește țara!

 90. kucam12

  kucam12

  Acum 3 luni

  1500 RON pentru București este o mizerie de salariu. mi se rupe inima când îi văd pe acești copii. dacă cumva se uită peste aceste comentarii aș vrea să dau câteva sfaturi: - încercați să vă uitați și după locuri de muncă prin corporații sau companii de servicii clienți, chiar dacă salariile sunt mici, măcar nu vă spetește nimeni cu munca. - dacă vreți să faceți ceva cu bucătăria, încercați să nu rămâneți la nivelul de shaormar, trebuie să se poată face mai mult, și cu o specializare în domeniu se poate urca în salariu în domeniu; - nu renunțați niciodată la hobby-urile voastre, dar încercați să fiți realiști și să vedeți muzica sau arta ca pe ceva în care se poate reuși doar dacă sunteți norocoși. talentul din păcate nu contează de fiecare dată, dacă nu sunteți descoperiți sau dacă industria nu vă ”descoperă” e foarte posibil să nu ajungeți niciodată să trăiți din asta. nu spune nimeni să renunțați, dar încercați să avansați și într-o altă calificare pe lângă asta. sunt mulți oameni care speră să facă ceva cu arta, și e în general o chestie care ține de șansă. mult succes! să nu renunțați niciodată!

 91. Ionut Orbu

  Ionut Orbu

  Acum 3 luni

  Din nou un reportaj superb marca Recorder. Sper ca acești adolescenți să țină legatura peste ani, unii cu alții, întrucât în viață ai nevoie mai mult de oameni decât bani.

 92. Mihai Achim

  Mihai Achim

  Acum 3 luni

  9:53 Astia isi bat joc de lume cu oferte de salariu de genu in Bucuresti ... Adica daca nu ai taxe de platit si chirie (ai casa mostenita) si vrei sa iti ratezi viata poti merge sa lucrezi la acel job pe 1465 lei :)))) Acel angajator este un rebut de om .... + mai am ceva cu primele X luni sau ani primesti atat ... adica esti blocat la ei 6 luni pe un venit fix si intre timp poate isi afla pe altul pe care il abordeaza iar cu textul : primele 6 luni ... Parerea mea e ca daca din prima luna meriti 5000 atunci 5000 trebuie sa iei din prima luna nu dupa 6 luni la urmatoarea negociere ... Toti care practica metode cu primele X luni sau odata pe an .. is oarecum nemernici .... si daca esti muncitor pe banda daca dupa tine nu rezulta rebuturi, piesele/obiectele la care lucrezi ies mai bine, reusesti un volum mai mare de lucru ca asa te-ai nascut tu robot neobosit atunci din prima luna meriti si trebuie sa primesti mai mult decat ti s-a promis !

  • Mihai Achim

   Mihai Achim

   Acum 3 luni

   @Bogdan prefer sa cumpăr și cumpăr orice fel de bun făcut in Europa chiar dacă costa de 3 ori mai scump ;) . Nu caut cel mai ieftin serviciu de la nimeni. Toți trebuie sa fim plătiți decent pentru munca noastră ( nu ma refer la un faianțar care nu știe pune o amărâtă de faianța dreapta) . Ca ajutor de bucătar in Bucuresti ar trebui sa iei 2500 lei in mâna ! Inafara de chestii care doar in China se pot face ( ex iPhone ) evit sa cumpăr orice din afara UE; și încerc sa cumpăr legume și fructe crescute local pe cât posibil ...

  • Bogdan

   Bogdan

   Acum 3 luni

   @Mihai Achim nu mai sustine afacerile cara nu platesc salarii de peste 2000 net sa vad cat rezisti :))))) esti ca aia care se plang de sclavia din china pe telefoanele facute chiar de sclavi. patronii sunt rai dar serviciile ieftine oferite de ei sunt bune.

  • Mihai Achim

   Mihai Achim

   Acum 3 luni

   @Bogdan afacerile care nu plătesc sau care nu pot susține salarii de peste 2000 net nu au ce cauta in Bucuresti ... Afaceri de genu exista doar ca rebuturi de oameni sa se cheme patroni de restaurant și sa trăiască de pe munca altora

  • Mihai Achim

   Mihai Achim

   Acum 3 luni

   @Bogdan personal as face o un site cu o lista a rușinii cu patronii care plătesc sub 2000 net in Bucuresti

  • Mihai Achim

   Mihai Achim

   Acum 3 luni

   @Bogdan mda altu pentru care munca altora nu valorează nimic ... in Bucuresti 2 oameni sot și soție + 2 copii nu prea pot trai cu banii aia ; și patronii fără angajați se pot șterge la fund cu afacerile lor ;) angajații dintr-un oraș scump ca Bucureștiul nu ar trebui sa ia net sub 2000 in mâna ; patronii care oferă mai puțin in Bucuresti is niște jeguri toți !

 93. Adrian

  Adrian

  Acum 3 luni

  Nimeni n-o sa-ti dea nimic niciodata, trebuie sa-ti iei singur. Fuck 'em all.

 94. Dorin Munteanu

  Dorin Munteanu

  Acum 3 luni

  Afro-american cu galben domnisoara! ;o)

 95. Claudiu Grasu

  Claudiu Grasu

  Acum 3 luni

  Mama, tata, va multumesc ca m-ati crescut asa cum ati putut. Dupa astea 24 de minute de vizionat, am realizat ca eu chiar nu am probleme.

 96. bronto zaur

  bronto zaur

  Acum 3 luni

  - - - - - - - - - Prin astfel de materiale castigati increderea oamenilor si in momentele cheie induceti absenteism la vot !!! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Faceti jocul diavolului si, in final, la el o sa ajungeti !!! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Cale batatorita !!! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 97. Viorel Smeu

  Viorel Smeu

  Acum 3 luni

  Multumesc Recorder pentru adevarul dureros de crud pe care il aratati. m-a lasat fara cuvinte reportajul vostru....

 98. Just Roberto

  Just Roberto

  Acum 3 luni

  cine taie ma ceapa ?

 99. TorrNet

  TorrNet

  Acum 3 luni

  Trebuie doar sa investesti in Tesla ;)

 100. Fire Storm

  Fire Storm

  Acum 3 luni

  Aveți câini mulți dintre voi care mănâncă mai bine decât oamenii astia , ipocriților, ma refer la cei care lasă comentarii p-aici

următor